We did it! Kampioen 2018!

Afgelopen weekend werden de banken en de kleedjes uit de bowling gehaald, er moest ruimte gemaakt worden. Want dit weekend stond in het teken van de voorrondes en de finale van de stedenontmoeting senioren 2018. Omdat onze vereniging de titel vorig jaar had heroverd, was het aan Bison Bowling Haarlem en de vereniging om de stedenontmoeting 2018 te organiseren met de NBF.

Zaterdagochtend om 09:00 uur mochten onze dames en heren aantreden in de eerste voorronde. Het verliep in de games niet altijd zoals gehoopt, af en toe vooral domme pech, kon dus alleen maar beter worden. Maxime en Jeroen knalde de ochtend wel lekker door met een gemiddelde van respectievelijk 228,25 en 227,25, de moeite waard om dit te vermelden! Na 4 games stonden wij toch mooi bovenaan met en gemiddelde van 199,38.

Maar we waren er natuurlijk nog niet. Na onze voorronde zouden er nog 16 teams aantreden. We moesten ons bij de top 8 plaatsen, het was nu dus aan de andere verenigingen wat zij zouden laten zien. En all time favorite Nieuwegein moest ook nog spelen…. Zoals verwacht nam zaterdagmiddag de Nieuwegeinse BV (gemiddeld 206,13) de koppositie over van ons en bleven wij op de tweede plek staan. Het was blijkbaar toch niet zo makkelijk in Haarlem!
Ook zondag kon niemand ons in de weg zitten. Na de laatste bal van de laatste voorronde stonden wij nog steeds op een tweede plek. Tijd voor de finale dus!

Individuele scores voorronde
Teams voorronde

Om 14:45 betraden de beste 8 verenigingen de banen. Alle scores gingen weer op nul en alle verenigingen hadden dus weer evenveel kans. Dit jaar stonden wij naast de Nieuwegeinse BV en aan de andere kant van ons stonden de dames en heren van BV Julianadorp. Ook altijd gevaarlijk en een vereniging om in de gaten te houden. Hoewel je andere verenigingen natuurlijk ook nooit uit mag vlakken, een balletje kan nu eenmaal raar rollen, hadden wij onze grootste concurrenten dicht bij ons.

De eerste game, van in totaal 3 games, ging van start. De sfeer was goed. Er werd aangemoedigd, plezier gemaakt en gelachen. Wat zijn wij toch een mooi team! Jeroen had het ook duidelijk naar zijn zin en deelde de eerste tik uit naar onze concurrenten. Beginnen met een 300! De toon was gezet. Met een voorsprong van 145 pins en een sportresultaat bij onze mannen (1162 pins, 232,4 gemiddeld) gingen wij vol goede moed naar game 2.

Zoals verwacht zette de Nieuwegeinse BV de turbo’s aan. Zij kennen dit als geen ander en ze kwamen dichterbij. De voorsprong van onze vereniging slonk naar een krappe voorsprong van 27 pins. Ondanks een nieuwe sportprestatie van onze mannen: dit keer een sportresultaat van 1201! Een gemiddelde van 240,2!

De derde game….. Nieuwegein knalde door. De ene strike na de andere viel. Ze gingen ons voorbij…. Bij ons viel de ene na de andere split. Pins die af en toe vastgelijmd leken te zitten aan de baan. Kom op Haarlem! Geef de moed niet op! Zoals onze coach in de speech voorafgaand zei: “Alles op papier zegt niet zoveel. Vorig jaar hebben wij bewezen dat wij het kunnen! Dit jaar heb ik er alle vertrouwen in dat wij het weer waar kunnen maken! Kom op!”. En de dames en heren van onze vereniging gaven het niet op. Het werd werkelijk waar spannend totdat de laatste ballen gegooid moesten worden. Wat een spanning! Wat een wedstrijd! Klamme handjes, kloppende harten. Niet alleen bij onze dames en heren, maar ook bij het publiek! Maar ze deden het! Onze dames en heren hielden hun koppies erbij. Hielden de rug recht en de trofee blijft in Haarlem!

Individuele scores finale
Teams finale

Het bestuur van de vereniging heeft wederom genoten van ons team! Wij feliciteren onze dames, heren en de coach met het behalen van deze geweldige prestatie! Bedankt voor dit prachtige weekend! Het werd eens te meer duidelijk dat je wint als je als team met elkaar bezig bent. Wij zijn enorm trots op ons team!

Uiteraard feliciteren wij de Nieuwegeinse BV en BV Julianadorp ook met het behalen van de tweede en derde plaats. Mede door alle verenigingen hebben wij een mooi sportweekend beleefd.

En als laatste een speciale dank naar onze Sandra voor het verwerken van de scores, Ton en Ewald voor de wedstrijdleiding, Peter voor het overall leiden en Bison Bowling Haarlem voor de gastvrijheid en het beschikbaar stellen van het huis.

Tot volgend jaar!

Sportieve groet,
Het trotse bestuur

3 gedachten over “We did it! Kampioen 2018!”

  1. Alle dames en heren van harte gefeliciteerd met het geprolongeerde kampioensschap, knap gedaan. En Mirella dank voor je verslag. Gr Jaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *